Vandeksperimenter

Vi åbner op for de små og store eksperimenter med vand søndag d. 25. og mandag d. 26. juni.

På harteværket har vi store turbiner der samlet kan levere 1 megawatt, i dag er det kun et meget lille bidrag til det samlede danske energiforbrug, men i 1920 var det en revolution. Og det er her på Harteværket at vi har et sted der kan vise hvad energien har betydet for udviklingen af det danske samfund og hvordan ganske få snarrådige mennesker for 100 år siden hjalp os på vej med en enorm omstillingsproces.

På Harteværket kan man komme med bag om kulisserne og se turbinerne og fornemme kræfterne der omdanner vandtrykket til elektricitet.

Vi laver eksperimenter med vandet så man kan møde de fysiske love som udnyttes for at skabe den elektriske energi.

Når vandkraftens energi skal tæmmes og omdannes til elektricitet, og når vi blandt andet skal eksperimentere med vand under tryk og undertryk.

Vi lever i en højteknologisk verden hvor skabelsen af energi er blevet næsten usynligt i vores daglige hverdag. Store kraftværker og i stadig større grad – vindmøller producerer alt hvad vi behøver oftest fjert fra hvor vi bor.

De fysiske love som man for 100 år siden skulle forstå og som skulle transformere en energikilde fra elementerne ild, luft eller vand over i en ledning er stadig de samme i dag, nogle af lovene har vi fundet nye smutveje i, men de grundlæggende fysiske love har ikke ændre sig, og vi går på opdagelse og viser kræfterne frem.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest