Skip to main content
Kan være nyttig som et link fra nogle af de andre “kano tekster”

“spørgsmål og svar” på ofte stillede spørgsmål

“spørgsmål og svar” på ofte stillede spørgsmål

Er kanoerne rengjorte når vi henter dem?
Kanoerne bør være rengjorte før modtagelse. Så når den senere på dagen afleveres, henstiller vi til at man venligst aflevere dem i samme stand. Der er spand med svampe og vand ved ophalingspladsen.

Hvordan afleverer man efter turen?
Ved afleveringen af kanoerne efter turen skal kanoerne hales op på land ved ophalingspladsen, rengøres og placeres på bukkene hvor de bliver opbevaret. I hovedreglen skal kanoerne afleveres samme sted hvor man hentede dem.

Hvad skal man gøre hvis man ikke kan nå tilbage til tiden?
Hvis man bliver forsinket så kontakt os via mobil: 23283969 der kan være andre som står i kø til netop jeres kano, eller andet der kræver en nærmere aftale. Ofte kan vi løse det ved blot at udvide jeres booking, det giver ro på turen så man kan nyde turen hele vejen tilbage – uden at stresse.

Kan vores booking blive aflyst?
Harteværket kan ved særlige tilfælde blive nødsaget til at aflyse jeres booking af kanoer. Dette skyldes blandt andet at der kan opstå vejrforhold eller kraftig strøm i forbindelse med store mængder nedbør, som vil gøre sejladsen med kanoer svær eller umuligt. Afstrømnings forholdene bliver i hovedreglen kun et problem på Kolding Å, hvor flere broer ikke kan poseres ved høj vandstand, dette er ikke gældende for Stallerup ruten. Ved bookingen skal man oplyse mobil og mail således det er muligt at få fat I jer.

Kan en booking ændres eller afbestilles?
Ja, dog gerne mindst et døgn før kanosejladsens start via mail: info@harteværket.dk eller gerne inden for åbningstiden på 23283969.

Må man fiske fra kanoerne?
Der må ikke fiskes fra kanoerne med snøre eller stang. Der må gerne fiskes efter smådyr med net.

Er det ok at gå i land fra kanoen?
Det er som udgangspunkt kun med aftale med lodsejeren at man må gå i land på anden mands jord. Der er dog flere steder mulighed for landgang på alle vore tre ruter. Spørg for nærmere ved turstart eller se på kort der udleveres ved start.

Skal man holde afstand til private haver når man er på vandet?
Når man passerer beboelser og haver, gælder de samme regler som der gælder på land i skove og lignende. Man må gerne færdes på private veje og befæstede stier (her en vandvej) men man må ikke tage ophold inden for en afstand af 150 meter. Tag hensyn i din færdsel. Hils pænt på folk og smil – det smitter på samme måde som hos købmanden.

Må man bade i åen eller kanalen?
Ja, men vis hensyn. Det strømmende vand er ikke ufarligt – der skal være adgang til lovlig landgang fra vandløbet. Det er svært at komme op i en kano fra dybere vand. I forbindelse med leg fra kanoerne, skal der bæres svømmevest eller redningsvest.

Hvad gør man ved kæntring?
Skulle uheldet være ude: 1. Tag det roligt 2. Skab overblik 3. Har alle veste på? Og 4. kan alle hoveder tælles? Hvis ja, så er det bare et spørgsmål om at finde den nemmeste løsning til at få skibet flot igen og få alle halv- og helvåde op at sejle igen. Se gerne vores lille film på hjemmesiden. Så er du allerede godt på vej til at kunne klare denne udfordring. Husk: hvis du følger rådene, så er det meget ofte let at undgå at kæntre.

Husk: Læs afsnittet om sikkerhed på denne side, afsnittet giver nemlig nogle af de bedste råd til hvordan man undgår at kæntre.

Er det farligt at sejle i tordenvejr?
Ja især i åbent terræn. Søg i land hvis I overraskes af torden. Et af de vejrforhold, som kan føre til at vi aflyser din booking, er tordenvejr eller et varsel om voldsomt vejr.

Polterabend med kanosejlads fra Harteværket – må man det?
Som udgangspunkt gælder der de samme regler som for alle andre grupper der er sammen på kanotur: Man er som lejer forpligtiget til at tage hensyn til andre brugere og naboer til åen. Det vil sige at musik fra medbragte højtalere og lignende ikke er tilladt og sejlads i beruset tilstand heller ikke er tilladt. Hvis man gerne vil have et polterabend med kanosejlads, er det derfor en god ide at planlægge dagen således at festligheder med alkohol og høj musik udskydes til senere på dagen, og se mulighederne i at have en god tur i et godt fællesskab på vandet, med mulighed for at få nogle sjove og gode oplevelser på (eller i) vandet – bare uden alkohol.