Skip to main content
SKOLER OG INSITUTIONER

Energi, vand og bevægelse

Harteværket er populær for skoler og institutioner, der skal ud i virkeligheden og arbejde med naturens kræfter med fokus på energi, vand og bevægelse. 

Leg jer gennem Mikkels Missioner på vandlegepladsen og bliv klogere på hvordan man kan tæmme vandets kræfter. 

Skoler kan også booke kanoer, shelters og alle er velkomne til at bruge madpakkehuset. 

Kontakt os for mere viden om forløb og nærmere aftale. 

UNDERVISNINGSFORLØB

LEG OG LÆRING

Udforsk naturkræfterne i historiske rammer

Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk og det er stadig en del af vores grønne strøm. Det rummer derfor mange muligheder for aktiv og praksisnær undervisning i emner som historie, natur, klima, vand, fysisk og teknologiforståelse. 

Det er også et fantastisk sted for en tur med klassen i kano og overnatning i det fri. Se mere om de forskellige forløb her eller kontakt os for at høre nærmere.

INDSKOLING/MELLEMTRIN

INDSKOLING

Kulturpas med “vild med vand kit”

Alle skolebørn i Kolding får et kulturpas. Her er Harteværket én af attraktionerne. Vi har udviklet et “vild med vand kit” med 10 vand-challenges, der er aktiv leg og læring som alle elever i indskoling kan deltage i

3-4. KLASSE

På mission med Mikkel

Læring og aktivitet med fokus på vand og energi for indskoling. Mikkel Thomsen, skaberen af Harteværket giver børnene 10 missioner på vandlegepladsen, så de eksplorativt kan udforske vandes kræfter. 

Kontakt os for at høre mere >

4. KLASSE

Dannelsesrejse: Kend dit land

Skoler i hele landet har nu mulighed for at søge om tilskud til at komme på tur rundt i Danmark med Slots- og Kulturstyrelsens projekt “Kend dit land”.

Harteværket er ét af de udvalgte steder

Læs mere her >

AKTIV MED KLASSEN

AKTIV UDELIV

Harteværket er populært klasseturen

Kom ud i naturen. Harteværket har masser af muligheder for udeaktiviteter fx kanosejlads, vandre- og cykelruter, leg på trampoliner og udforskning af vandet på vandlegepladsen samt overnatning i shelters og mad over bål. 

Her kan du se mulighederne og kontakt os gerne for at høre mere om mulighederne for jeres klasse.

Harteværket book kano kolding
KANOSEJLADS

Oplev naturen og historien i kano

Harteværket udlejer kanoer og har redningsvestene klar. Der er flere mulige ruter. Hør mere om mulighederne for at leje kanoer og hvilke ture vi vil anbefale til dine elever. 

Harteværket shelter overnat i det fri Kolding
SOV I SHELTER

Harte by night. Sov i naturen.

Harteværket er et smukt område med gode cykel- og vandreruter, hvor der er mange shelters der kan bookes til klasseturen. 

SPIS OG HYG

Madpakkehuse og mad over bål

Vi har et madpakkehus med toiletter, der er åbent året rundt og der er bålpladser, så der er mulighed for at lave mad over bål. 

Madpakkehuset er åbent for alle og kan ikke bookes