Oplevelsescenteret

Oplevelsescenteret er en sjov og interessant attraktion for både børn og voksne

Kun 3 km fra Kolding centrum ligger Danmarks første større vandkraftværk, som blev opført i 1918-1920.
(læs mere om Harteværkets historie her).

Kraftværket er stadig i brug og producerer i dag 1 pct. af strømmen i Kolding. I de historiske rammer finder du et moderne oplevelsescenter, hvor børn og voksne kan hygge sig og blive klogere på vand, energi og bevægelse.

Vandkraftværket

Den flotte, originale turbinehal er hjertet i det gamle vandkraftværk. Her oplever du de oprindelige, 100 år gamle maskiner, som stadig laver vandets kraft om til elektricitet.
Bliv introduceret til stedets historie og turbinernes funktion i vores minibiograf – og udforsk derefter på egen hånd.

Inde i den gamle kraftcentral er der også andre spændende oplevelser, fx den interaktive sandkasse, som giver et indblik i fysikkens mysterier. Og en udstilling af sjove, gamle el-apparater fra elektricitetens barndom.

Vandkraftværket

QR-tur

En gåtur i Harteværkets historie

Følg QR-ruten rundt på området og igennem værket. Her vil du blive ledt rundt i alle de gemte og naturskønne kroge på området, samtidig med at du lærer om værkets historie. Ruten er ca. 1 km lang og der er 12 koder. Turen varer 30-45 minutter. 

Vandlegepladsen

Bag Harteværket ligger vandlegepladsen. Her kan de mindste børn dirigere vandet gennem en labyrint af kanaler, mens de større kan udfordre fysikkens love i snurrige vandmaskiner.

I vores åbningstid, er der mulighed for at bygge en båd. Du køber et bådskrog i vores billetsalg for 20 kr. Derefter kan du gå i tårnet og dekorere din båd med forskellige materialer, som vi har liggende. Denne aktivitet er et garanteret hit hos børnene!

Alle børn får udleveret en logbog eller en krone, når der er blevet betalt entré. I logbogen er der opgaver, som børnene skal løse ved at finde forskellige ting rundt omkring på værket

Vandlegepladsen

KANO/KAJAK

Oplev Kolding Å og Stallerup Sø i kano eller kajak

I værkets åbningstid kan du sammen med venner og familie nyde den fantastiske natur på Kolding Å og Stallerup Sø. Book en kano (4 personer) eller kajak (2 personer) via linket øverst på siden (det er ikke muligt at booke via telefon). Ledige kanoer/kajakker kan også lejes på stedet, men vil du være sikker på en båd, bør du booke på forhånd.

Madpakkehuset

Alle kan frit benytte madpakkehuset ved P-pladsen. Fra 1. maj til og med efterårsferien kan huset benyttes fra kl. 07.30-21.30. Resten af året kan huset benyttes fra kl. 07.30-17.00

I madpakkehuset er der toiletter, bord-bænkesæt, stikkontakter samt en pejs. Du må gerne tænde op i pejsen.

Går du ind på Værket skal der betales entré.

Madpakkehuset kan ikke bookes.

Det er IKKE tilladt at bruge grill på Harteværkets område uden forudgående aftale.

Madpakkehuset

SYDBANK TRAMPOLINPARK

Trampolinpark

Der er gode muligheder for fysisk udfoldelse på Harteværkets område. Vi har blandt andet en trampolinpark med otte trampoliner i forskellige størrelser til børn i alle aldre.

Trampolinparken er forbeholdt gæster, der har betalt entré.