Oplevelsescenteret

Oplevelsescenteret er en attraktion med masser af sjov for både voksne og børn.

Kun 3 km fra Kolding centrum ligger Danmarks første større vandkraftværk, som blev opført i 1918-1920.
(læs mere om Harteværkets historie her).

Kraftværket er stadig i brug og producerer i dag 1 pct. af strømmen i Kolding. I de historiske rammer finder du et moderne oplevelsescenter, hvor børn og voksne kan hygge sig og blive klogere på vand, energi og bevægelse.

Madpakkehuset

Alle kan frit benytte vores madpakkehus ved P-pladsen på Harteværket. Huset er åbent pr. 1. maj fra kl. 7.30-21.30 til og med efterårsferien. Derefter lukker huset kl. 17.00

I madpakkehuset finder du toiletter, bord-bænkesæt, skabe samt en pejs. Du må gerne tænde op i pejsen.

Går du ind på Værket eller benytter du vores vandlegeplads, skal der købes en entrébillet. Dette gælder både børn og voksne.

Madpakkehuset kan IKKE bookes.

Det er IKKE tilladt at grille på Harteværkets område.

Madpakkehuset

Sydbank Trampolinpark

Trampolinpark

På området finder du også en trampolinpark. Vi har 8 trampoliner i forskellige størrelser, sådan at der er noget for alle aldersgrupper.

Trampolinparken er en del af betalingsområdet, og kan kun benyttes inden for vores åbningstider.

Vandlegepladsen

Bag Harteværket ligger vandlegepladsen. Her kan de mindste børn dirigere vandet gennem en labyrint af kanaler, mens de større kan udfordre fysikkens love i snurrige vandmaskiner.

I vores åbningstid, er der mulighed for at bygge en båd. Du køber et bådskrog i vores billetsalg for 20 kr. Derefter kan du gå i tårnet og dekorere din båd med forskellige materialer, som vi har liggende. Denne aktivitet er et garanteret hit hos børnene!

Alle børn får udleveret en logbog eller en krone, når der er blevet betalt entré. I logbogen er der opgaver, som børnene skal løse ved at finde forskellige ting rundt omkring på værket – denne aktivitet anbefaler vi til børn på +5 år.

De mindre børn skal naturligvis ikke snydes for en aktivitet, derfor har vi en kongekrone til dem. Bagpå kronen er der mulighed for at løse nogle opgaver sammen med mor og far.

Vandlegepladsen

Vandkraftværket

Vandkraftværket

Kom helt ind i den gamle, smukke turbinehal. På tæt hold kan du opleve, hvordan vand bliver til strøm. Når der er vand nok, går de kæmpestore turbiner i gang under kraftig larm.

Du kan også tage på rundtur i værkets krinkelkroge, opleve magien i den interaktive sandkasse eller se udstillingen med el-apparater fra oldefars tid.