Oplevelsescenteret er en attraktion med masser af sjov for både voksne og børn.

 

Kun 3 km fra Kolding centrum ligger Danmarks første større vandkraftværk, som blev opført i1918-1920. Kraftværket er stadig i brug og producerer i dag 1 pct. af strømmen i Kolding. I de historiske rammer finder du et moderne oplevelsescenter, hvor børn og voksne kan hygge sig og blive klogere på vand, energi og bevægelse. 

I Oplevelsescenteret finder du:

Det gamle vandkraftsværk

En stor vandlegeplads

Kanoudlejning

Trampoliner

Madpakkehus

En enestående natur

 

Du kan downloade kort over området her. pdfkort_over_omradet.pdf455.48 KB

Værket

Kom helt ind i den gamle, smukke turbinehal. På tæt hold kan du opleve, hvordan vand bliver til strøm. Når der er vand nok, går de kæmpestore turbiner i gang under kraftig larm. Du kan også tage på rundtur i værkets krinkelkroge, opleve magien i den interaktive sandkasse eller se udstillingen med el-apparater fra oldefars tid.

Turbinesalen Turbinen

Vandlegepladsen

Bag Harteværket ligger vandlegepladsen. Her kan de mindste børn dirigere vandet gennem en labyrint af kanaler, mens de større kan udfordre fysikkens love i snurrige vandmaskiner.

I vores åbningstid, er der mulighed for at bygge en båd. Du køber et bådskrog i vores billetsalg for 20 kr. Derefter kan du gå i tårnet og dekorere din båd med forskellige materialer, som vi har liggende. Denen aktivitet er et garanteret hit hos børnene!

Alle børn for udleveret en logbog eller en krone når der er betalt entré. I logbogen er der opgaver som børnene skal løse ved at finde forskellige ting rundt omkring på værket - denne aktivitet anbefaler vi til børn på +5 år.

De mindre børn skal naturligvis ikke snydes for en aktivitet, derfor har vi en kongekrone til dem. Bagpå kronen er der mulighed for at løse nogle opgaver sammen med mor og far.

Vandlegepladsen Vandlegepladsen

Kongekroner Bådebyggeri

 

Sydbank Trampolinpark

På området finder du også en trampolinpark. Vi har 8 trampoliner i forskellige. Trampolinerne er for alle aldersgrupper.

Trampolinparken er også en del af betalingsområdet, og kan kun benyttes inden for vore åbningstider.

Trampoliner Spring

Området

I området omkring Harteværket kan du studere, hvordan vandet ledes ind til turbinerne. Når der åbnes for sluserne, fosser der hvert sekund op til 6.000 liter vand gennem det store røde trykrør. Du kan også nyde naturen, lege, motionere i det kuperede terræn eller spise din mad i madpakkehuset.

Kanalen området

 

Få en guidetur rundt på Harteværket