Ferup Sø med trækfærge, shelters og en legeplads

 

Ved Ferup Sø er der opsat en trækfærge, som kan bringe dig tørskoet over på den anden side af søen, hvor du kan nyde din medbragte mad i madpakkehuset.

Færgen vejer 780 kg, og da der er 50 meter over til den anden side, skal der bruges kræfter for at forcere søen. Færgen har plads til maks. otte personer og kan benyttes fra solopgang til solnedgang. Adressen er: Egtvedvej 132, 6000 Kolding.Ferup

På børstelegepladsen kan børn og barnlige sjæle prøve livet som børste. Børsterne var de løsarbejdere, som ved håndkraft gravede kanalerne fra Stallerup og Ferup Sø til Harteværket. På legepladsen finder du skovle, gravemaskiner, trækværk, transportbånd, osv., som letter arbejdet for nutidens små børster.

På Troldhedebanestien fra Dybvadbro til Ferup Sø er der fitnessredskaber i beton, som både kan bruges til leg og motion i det fri. Troldhedebanen er den gamle jernbanelinje, der gik mellem Kolding og Troldhede. I dag bruges banen som natursti fra Kolding til Ferup og undervejs støder man på mange oplevelser og faciliteter.Legeplads ferup

Endelig byder Ferup Sø på tre shelterpladser – heraf to helt nye - hvor man kan overnatte og lave bål. der er også et multtoilet. Shelterne kan bookes via Udinaturen.dk.

Husk. ønsker du at benytte bålstederne ved shelterne, skal du selv medbringe brænde. Der findes grillriste ved bålstederne.

Når du skal til Ferup Sø, kan du parkere bilen ved Dybvadbro Station og gå de sidste 1,2 km ind til Søen.
Du kan køre efter denne adresse. Egtvedvej 132, 6000 Kolding.
Husk det er IKKE tilladt at køre ind til Ferup Sø. Det er heller ikke tilladt at køre ind og læsse af/på.

 

Shelter ved Ferup Sø

 


 

 

 

 

 

 

  Ferup sø

Se kortet